Mikro prekidač se može primijeniti na električni aktuator

- Jan 19, 2021-

Mikro prekidač se može primijeniti na električni aktuator

 

Šta je motor za guranje?

Motor push šipke se zapravo naziva i električna push šipka, koja je električni pogon uređaj koji pretvara rotacijski pokret motora u linearno reciprocirajuće kretanje push šipke.

 

radni princip :

Nakon što se motor posusti zupčanik, vozi par vijčanih oraha. Rotacijsko kretanje motora se pretvara u linearno kretanje, a prednja i obrnuta rotacija motora se koristi za dovršenje akcije push šipke. Na primjer, složene akcije kao što su rotacija i tresenje mogu biti dovršene raznim polugama, rokerima ili vezama. Promjenom dužine ruke poluge, moždani udar se može povećati ili povećati.

 

Klasifikacija električnih aktuatora:

1. Prema tipu vijka: tip trapezoidnog vijka, tip loptinog vijka, tip planetarnog vijka kugle itd.

2. Prema tipu motora: TIP ISTOSMJERNOG MOTORA, TIP AC motora, tip steper motora, tip servo motora itd.

 

Može se koristiti kao izvršna mašina u raznim jednostavnim ili složenim tehnološkim procesima kako bi se postigla daljinska kontrola, centralizirana kontrola ili automatska kontrola. Male električne push šipke uglavnom koriste DC električne push šipke, jer je direktna struja sigurnija od naizmjenične struje.

 

Glavna svrha:

Električni aktuator je pomoćni pogon opće namjene, koji se može široko koristiti u medicini, namještaju, domaćinstvu, elektronici, elektronici, mašinama, metalurgiji, transportu, rudarstvu, naftnoj, hemijskoj, dizalo, transportnoj, građevinskoj, žitnoj i prerađivačnoj industriji hrane. Roman i izniman dizajn, mala veličina, visoka preciznost, kompletna sinhronizacija, dobre performanse samozaključavanje, saniranje, direktan motorni pogon, nema potrebe za izvorom vazduha naftovoda, naftnim sklopom, sada se široko koristi u proizvodnim linijama, automobilima, ventilacionim prozorima otvora, vojnoj industriji, i pozornici , Tekstilu, tretmanu kanalizacije i drugoj industrijskoj opremi.

 

Električni aktuator ima karakteristike pouzdanih performansi, osjetljivog djelovanja, stabilnog rada, iste sile guranja i vucenja, te dobre ekološke prilagodljivosti. Sa razvojem moderne društvene nauke i tehnologije i poboljšanjem životnog standarda ljudi.

 

Primjena električnih aktuatora više nije ograničena na primjene u industrijskom polju, već se više koristi u životu, a široko se koristi u medicinskoj opremi i zdravstvenoj opremi, pametnim zgradama i objektima za domaćinstvo, te automobilska industrija.

 

Mjere opreza za odabir

Izbor električnih gurnutih šipke može se odabrati prema specifičnim primjenama kako bi se u skladu s različitim zahtjevima. U različitim okruženjima, bilo koja kombinacija push štapova i motora, pribor za posebne funkcije, te različite kombinacije električnih push štapova imaju različite funkcije i polja primjene. Izbor električnih gurnutih štapova se sažima kako slijedi:

 

1. Za neko jednostavno guranje i vucimo možemo koristiti obične motore i trapezoidalne vijke za rad. Generalno, može se koristiti za realizovanje jednostavnog guranja i vučenja objekata i zahtijevati niske precizne aplikacije.

 

2. Ako radite u stabilnom okruženju, električni aktuator zahtijeva mali potisnik, malu veličinu, tišinu i nesmetan rad. Električnu šipku za guranje vozi 24V/12V DC stalni magnetni motor, aluminijska sligura ili uhoda za prijenos od nerdjajućih čelika. Ova vrsta električne push šipke se uglavnom koristi u električnim krevetima za njegu, operativnim krevetima, vučnom krevetu, stomatoloskim stolicama, krevetima za masažu, trčalima, fitness opremi i medicinskom tretmanu U industriji opreme, opremljena je funkcijom zaštite od preopterećenja i ugrađenom rezervnom baterijom.

 

3. Ako je u nekim relativno zahtjevnim okruženjima, kao što su kada postoje određeni zahtjevi za preciznost, efikasnost i brzinu, možemo konfigurisati potenciometra, Hall povratne informacije itd., ili koristiti servo motore ili stepere. Troškovi ovih motora su relativno visoki kada se kombinuju, ali njihova preciznost i efikasnost su također vrlo visoki, a zahtjevi za instalaciju i održavanje osoblja su također vrlo visoki.

 

4. Polja primjene električnih gurnutih šipki su ista, ali različiti proizvodi imaju različite tehničke zahtjeve za istu vrstu električnih gurnutih šipki. Stoga je vrlo važno odabrati odgovarajuće specifikacije električnih push štapova. Kako odabrati električnu šipku za guranje ovisi o potiscima. , Moždani udar, nem, radni ciklus mod, način kontrole, pribor za instalaciju i drugi faktori.

 


Micro Switch can be Applied to Electric Actuator


Unutrašnja struktura električne šipke za guranje

90% linearnih električnih gurnutih šipki ima ugrađeni prekidač ograničenja, koji može automatski zaustaviti aktuator na kraju poteza aktuatora, bilo u produženom položaju ili uvučenog položaja. Ostale glavne komponente uključuju mjenjač, olovni vijak i ograničavaju drive nut. Nakon što dođe do kraja moždanog udara (produžen ili uvučenog), prekidač ograničenja se također može udvostručiti. Zupčanik se jednostavno koristi da bi se smanjila brzina DC motora i time se povećava sila momenta. Kada se pretvori u linearno kretanje olovom vijkom, on također pruža više linearne sile. Kao što možete očekivati, što je manja brzina, sila je manja ali to je brzina višu. Promjena ovih zupčanika je naš način da osiguramo različite brzine i sile za sve električne aktuatore.

 

Jedan od najvažnijih dijelova električnog aktuatora je ugrađen u kraj ograničenog mikro prekidača. Ovi su veoma važni jer će bez njih, aktuator pokušati da se nastavi kretati čak i kada dostigne granicu putovanja. Rezultat će biti unutrašnji mehanički kvar, možda opekotina iz DC motora, jer još uvijek želi da nastavi da se vrti.

 

Metoda koja se koristi u električnoj šipci za guranje kako bi se zaustavilo kretanje električnog otvora gurača na kraju svakog poteza je da se isključi snaga DC motora kada se ograničenje pokrene pomoću mikro prekidača. Postoje diode na mikro prekidaču, što vam omogućava da preokrenete polaritet da promijenite smjer, čak i ako je prekidač ograničenja aktiviran, motor može da radi u rikverc. Dioda radi kao jednosmjesna ulica. Stoga se struja može razmnožavati samo u jednom smjeru kroz diodu, a ne obrnuto. Nakon što se otvor pogona uvuče i više ne dodirne prekidač ograničenja proširenja, struja ponovo prolazi kroz prekidač ograničenja, omogućavajući kretanje u oba smjera.

 

Huizhou Greetech Electronics Co., Ltd. se zalaže za proizvodnju i inovaciju raznih mikro prekidača. Za više detalja posjetite našu web stranicu: www.greetech-switch.com / www.greetech.com


Par:Vještine zavarivanje mikro prekidača Sljedeći:Koje testove testiranja će izvesti Mikro prekidač?