Mikro prekidač za veš mašinu

- Aug 24, 2020-


Mikro prekidač povezan je sa krugom dehidracije veš mašine. Mikro prekidač je fiksiran na sjedištu upravljačke kutije perilice rublja. Kontaktni ili nekontaktni kontakt mikroprekidača upravlja se izbokom na poklopcu posude za dehidraciju. Mikro prekidač je ovdje postavljen za kada je mašina za pranje veša dehidrirana, sigurnosni prekidač koji čini da se bačva za dehidraciju prestaje okretati kada se poklopac naglo otvori.


Kada se poklopac bubnja za dehidraciju perilice rublja zatvori, kvrga na poklopcu bubnja za dehidraciju podiže ručicu prekidača, a prekidač povlači komad koji se kreće kako bi se prešao na statički kontaktni komad, i pokretni kontakt i statički kontakt su u kontaktu; kada se otvori poklopac bubnja za dehidraciju perilice, konveksni se blok odvoji od poluge sklopke, pomični kontaktni komad se odmiče od statičkog kontaktnog dijela, pokretni kontakt i statički kontakt su razdvojeni, krug je isključen i bačva za dehidraciju prestaje raditi.


basic microswitch


Funkcija mikro prekidača uglavnom se ostvaruje savijanjem pokretnog kontakta. Da bi imali dobru fleksibilnost, provodljivost, osetljivost i produžili radni vek kontakta, debljina kontakta mikro preklopnika je obično 0,25 - 0,3 mm. Međutim, budući da je debljina standardnog priključnog komada usklađena sa standardnom utičnicom 0,5 mm, kontaktni komad mikro sklopke na poklopcu bubnja za dehidraciju postojeće perilice s dvostrukom cijevi ne može se uskladiti sa standardnom utičnicom.

Trenutno je električna veza između mikro sklopke na poklopcu bubnja za odvodnjavanje perilice s dvostrukom kupkom i žice sljedeća: otvor na priključku se otvara na stražnjem kraju pokretnog kontaktnog dijela i statički kontaktni komad, i žična jezgra se postavlja na priključni otvor, a zatim zavariva zavarivanjem.


basic switch in washing machine


U procesu dugotrajne upotrebe, posebno kontaktni komad provodi toplinu, zbog čega su spojevi lemljenja kontaktnog dijela i žice skloni lažnom zavarivanju, labavosti, oštrim uglovima itd., Zbog čega su mikro prekidač i žica loši kontakt koji može izazvati paljenje ili dehidraciju Kontrolni krug nije zatvoren, a cijev za dehidraciju ne radi.

Tvrtka Huizhou GreetechElectronics Co, opredijeljena je za proizvodnju i inoviranje različitih mikro sklopki. Za detalje posetite našu veb stranicu:www.greetech-switch.com

/ www.greetech.com


Par:Key Switch GT02 Series Features Sljedeći:Primjena Mikro prekidača u aparatu za kavu