Predostrožnosti za upotrebu subminijaturnih mikro prekidača

- Dec 21, 2020-

Karakteristike subminijaturnog mikro prekidača: mali, mali prostor i vrlo osjetljiv. Mnogi visokotehnološki proizvodi, posebno elektronički, imaju mikro prekidače. Mikroprekidač je takođe doveo njegove karakteristike do krajnjih granica. Zbog svoje male veličine ima odličan učinak. Odgovarajući proizvođači proizveli su još ljepših proizvoda.


Na primjer, tanji i tanji ultratanki mobilni telefoni danas, upravo zbog postojanja mikroprekidača, njegov izgled postaje sve ljepši, a volumen sve lakši i lakši.

1. Nemojte ga koristiti pod uvjetom da kontinuirano podvrgavate vibracije i udarce malom mikro prekidaču. Stvaranje prašine od abrazije može prouzročiti kvarove na kontaktima, kvarove i skraćeni vijek trajanja. Pored toga, ako se pojave prekomjerne vibracije ili udarci, kontakt može pokvariti, zalijepiti ili oštetiti. Molimo instalirajte u smjeru gdje se ne javlja rezonancija i gdje nema vibracija ili udara.

2. Molimo vas da ga ne koristite u okruženju sa sulfidnim plinovima, amonijakom, azotnom kiselinom, klorom i drugim štetnim plinovima i visokom temperaturom i vlagom. Inače se mogu pojaviti kvarovi poput oštećenja uslijed slabog kontakta i korozije kontakata.

1. O učvršćenju tijela prekidača

1). Prilikom pričvršćivanja glavnog dijela malog mikro prekidača, upotrijebite male vijke M2 da biste ga pričvrstili na glatku površinu obrtnim momentom od 0,098 N · m ili manje. Pored toga, kako bi se spriječilo otpuštanje vijaka, preporuča se istovremeno koristiti podloške.

2). Imajte na umu da akciono tijelo ne bi trebalo da vrši izravno silu na dugme ili pobuđivač u slobodnom stanju i da vrši silu na dugme u vertikalnom smeru tokom upotrebe.

3). Postavka operacije nakon operacije temelji se na OT vrijednosti od 70 [%] ili više. U slučaju prekidača, nemojte postavljati radno tijelo u radni granični položaj kako biste izbjegli otvaranje i zatvaranje i prekomjerni hod uzrokovan udarom i skratili životni vijek.


Precautions for the Use of Subminiature Micro Switches

2. O promjeni karakteristika djelovanja

Što se tiče promjene radnih karakteristika malog mikroprekidača, čak i ako se promijeni unutar ± 20 [%] vrijednosti specifikacije radne karakteristike, to ne bi trebalo uzrokovati kvar.

3. U vezi sa postupcima zavarivanja

U slučaju ručnog lemljenja, upotrijebite električnu temperaturu s podešavanjem temperature od 320 ℃ max.) Da biste dovršili posao u roku od 3 sekunde i pripazite da tijekom rada ne primijenite silu na terminal.

4. Preporučuje se upotreba tipa kruga male snage (Au-presvučeni kontakt) kada se koristi pod malom strujom i naponom.

5, okoliš

Nemojte ga koristiti ili čuvati na mjestima gdje postoji loš utjecaj na kontakte, korozivni plin, silicij itd. Ili na mjestima s puno prašine.

Huizhou Greetech Electronics Co., Ltd. zalaže se za proizvodnju i inoviranje različitih mikro prekidača. Za detalje posjetite našu web stranicu: www.greetech-switch.com / www.greetech.com


Par:Znate najbolje dobavljače mikro prekidača iz Amerike Sljedeći:Kako zadržati Pritisni dugme Mikro prekidač