Kontakt određuje kvalitet mikroprekidača

- Dec 19, 2020-

Kvalitet mikro prekidača u velikoj je mjeri u kontaktima.
Trenutno postoje tri glavne vrste kontakata, legura srebro-nikal, legura srebro-kadmijum i čisto srebro.

Legura srebro-nikal trenutno je idealan kontaktni materijal, dobre vodljivosti i tvrdoće, a nije lako oksidirati i zahrđati. Vibracijski prekidači od legure srebra i kadmija također su bolji u drugim aspektima, ali element kadmij je težak metal, što je štetno za ljudsko tijelo, s druge strane, s druge strane nije idealno kompatibilno sa srebrom i na površini kontakta tvorit će male metalne čestice kadmija, pri izvođenju električne energije može se povući električni luk.

Sterling srebro zapravo nije pogodno za kontakt. Provodljivost je zaista dobra, ali tekstura srebra je relativno mekana i lako oksidira normalno zatvorene prekidače. Tekstura je meka. Ako u prekidaču ima više kontakata, deformirat će se. Mnoge mrlje hrđe također lako generiraju toplinu, lako je sagorjeti kontakte.


The Contact Determines the Quality of Micro Switch

Tačke kontakta provodljivih dijelova tijekom procesa prebacivanja mikroprekidača imaju modele s višim električnim i mehaničkim svojstvima i dodanom vrijednošću, koji napreduju na vrhunsko tržište.

Kao veliki dobavljač usluga proizvodnje elektroničkih komponenata u Kini, Huizhou GreetechElectronics preuzeo je vodeću ulogu u industriji prolazeći nacionalnu certifikaciju za visokotehnološka preduzeća.


Profesionalni opseg poslovanja uključuje: precizni mikro prekidač, automobilski prekidač, vodootporni prekidač i razne precizne proizvode od metala i plastike. Dizajn, proizvodnja, prodaja i servis različitih serija proizvoda integrirani su kako bi se upotpunila ponuda na srednjim i visokim tržištima. Dobrodošli u posjet našoj web stranici za više detalja o mikro prekidaču:https://www.greetech.com/ilihttps://www.greetech-switch.comi pošaljite e-mail na:mark-song@greetech.com


Par:Šta je to mikro prekidač Sljedeći:Analiza glavnih materijala mikro prekidača